Haïti en Cuba hebben uw hulp nodig

We hebben uw hulp nodig. Protestantse Solidariteit kreeg een alarmkreet van onze partners uit Cuba en Haiti.  Orkaan Matthew sloeg hard toe op de eilanden en verwoestte het leven van velen. Er werden windsnelheden van 230 km/u geregistreerd en dit zorgde voor wijdverspreide schade, overstromingen en landverschuivingen. De noodtoestand werd uitgeroepen.

Pictures of the Hurricane Matthew in low resolution sent by LWF.

Mensen op de vlucht na Orkaan Matthew (LWF).

De orkaan Matthew die dinsdag over Haïti en Cuba raasde zorgt voor de ergste humanitaire ramp in de regio sinds de zware aardbeving in 2010 : Honderden mensen kwamen om het leven, en tienduizenden mensen raakten dakloos.

De exacte omvang van de ramp is nog niet bekend. Partners berichten ons dat het doet denken aan de laatste grote cycloon van die aard, Hazel, een 50-tal jaar geleden. Momenteel zijn er meer dan 800 doden. En men verwacht dat dit aantal nog zal oplopen. Daarnaast zijn er meer dan 300.000 hulpbehoevenden waarvan een groot deel hun huis zijn verloren en geen onderdak meer hebben. In Haïti dat net een beetje opgekrabbeld is van de grote aardbeving is dit natuurlijk een drama van de eerste orde.

 Steun Haïti en Cuba

Protestantse Solidariteit wil niet aan de zijlijn blijven. Samen met de leden van Act Alliance zetten we ons in voor de getroffen gebieden in het zuiden van Cuba en Haïti. Er is nood aan de meeste basisvoorzieningen: voedsel, water, onderdak, dekens, kacheltjes, brandstof, …

Blijf de bevolking van Haïti en Cuba gedenken in het gebed. Dank voor uw steun!

Steun nu op

de rekening BE37 0680 6690 1028

met de vermelding “Haïti –Cuba”.

Laat een reactie acter