Getuigenissen: 2 studenten vertellen over hun studiebeurs

In de Presbyteriaanse kerk in Rwanda blijft het onderwijs een van de belangrijkste doelstellingen van de kerk. Dankzij het partnerschap tussen Protestantse Solidariteit en de Presbyteriaanse Kerk in Rwanda betaalt de Diaconie-afdeling jaarlijks schoolgeld voor kinderen uit de armste gezinnen, uit verschillende Presbyteries.

De TTC Rubengera School vangt een aantal van deze kinderen op. We hebben met hun afgesproken.

Providence

Providence is altijd dankbaar voor de hulp van de diaconie van het EPR en zijn partners.

DUSENGITEGEKA Providence, een 5e jaars student wiskunde dankt de Presbyteriaanse kerk in Rwanda voor haar steun. Zij en haar familie waren erg blij dat zij gekozen is voor het studiefonds “Ik help een kind”. Voor hen was het een wonder van God dat hen in staat stelde om zich volledig op haar schoolcarrière te concentreren.

Dankzij de steun van de diakonie heeft ze zich aangesloten bij koren, gebedsgroepen op school en zet ze zich in voor haar parochie. Het gaf haar vertrouwen in haar toekomstige leven.

Later wil ze andere kinderen helpen om ook hun dromen na te streven.

Enock

Enock dankt zeer veel dank aan de diaconie van het EPR.

NIYITEGEKA Enock, een jonge 4e jaars student wil namens zijn familie en zijn persoon zijn oprechte dank uitdrukken voor het initiatief om arme gezinnen te ondersteunen. Gezien de levensomstandigheden waarin zijn familie al lang leeft, dacht hij dat hij niet naar de middelbare school kon gaan. Hij was lange tijd wanhopig en bad met onzekerheid.

Maar nadat hij gekozen is, zegt hij dat hij Gods hand begint te zien. Dit moedigde hem aan om te bidden en deel te nemen aan koren.

Hij toont altijd Gods liefde en zijn doel is om anderen te helpen, mensen om hem heen aan te moedigen om een medelevend hart te hebben en ervoor te zorgen dat zijn ouders en andere familieleden ook een goede relatie met God hebben.

Wilt u een kind sponsoren in zijn of haar studie?

Het richtbedrag is 20€/maand. Maar alle giften zijn welkom op

BE38 3104 9936 4372.

De kinderen danken u voor uw vrijgevigheid !

Laat een reactie acter