Nieuwe uitvoerende secretaris

Jonathan, kan je even voorstellen?

Ik ben Jonathan Mpasi Mayala. Ik ben getrouwd en vader van vijf volwassen kinderen. Vroeger was ik predikant van de Baptistenkerk in Congo en Universiteitskapelaan in Kisantu in Centraal-Congo. Daarna werd ik predikant van de Baptistenkerk in Louvain-la-Neuve. Deze gemeente is lid van de «Unie van Baptisten in België», die samenwerkt met de VPKB.

Meer dan 20 jaar was ik uitvoerend directeur van een christelijke NGO in de Democratische Republiek Congo en adviseur van verschillende projecten op het gebied van gezondheidszorg, voedselzekerheid en ‘Water, Sanitair en Hygiëne’ op het platteland.

Deze projecten waren en zijn vandaag nog steeds verbonden met de kerken in Congo en Europa. Ik genoot van het leven op het platteland en heb er bijna driekwart van mijn leven doorgebracht. Ik ben geboren en getogen in een gezin met een landelijke en agrarische roeping. Ik werkte hard in de velden met mijn ouders en nam deel aan het leven op onze kleine boerderij: het verzorgen van kippen en geiten, die we op de markt verkochten. Soms gingen we op jacht en liepen we lange afstanden om wild te vinden. Dankzij dit gezinswerk en ondanks onze beperkte middelen konden we in mijn schoolbehoeften voorzien.

Ik heb gesolliciteerd bij Protestantse Solidariteit omdat haar doelen en waarden ook de mijne zijn: waardigheid verlenen aan de schepping van God. Ik wil graag investeren in een betere wereld waarin de schepping van God (mens, dier en plant) in evenwicht leeft.

Mijn visie is niet beperkt tot de agro-ecologie. Ook voedselzekerheid is belangrijk en vooral het ‘blauwe goud’, dat water is …, is een zeldzaam goed in bepaalde regio’s van de wereld.

Laat een reactie acter