Stop de honger in Syrië

Het streefdoel voor dit project is 10.000€
30% Gegeven/7.000€ Nog te gaan
Nu doneren

De situatie in Syrië wordt met de dag schrijnender, mensonwaardiger. Meer dan 4.6 miljoen mensen vluchtten reeds weg van het geweld naar vluchtelingenkampen in omringende buurlanden. Meer dan de helft zijn kinderen. Miljoenen mensen zijn dakloos, lijden honger en hebben geen toegang tot broodnodige medische zorgen, water,… Ondanks de hoge dodentol blijven de gevechten ongenadig doorgaan.

Volgens de Verenigde Naties hebben meer dan 13.5 miljoenen Syriërs noodhulp nodig, waarvan meer dan 6.6 miljoen mensen gedwongen werden hun huis te verlaten. Zij zijn intern verplaatse in Syrië, die leven in tijdelijke woningen of verlaten gebouwen. Nog steeds verlaten elke dag duizenden vluchtelingen Syrië.

De buurlanden Libanon en Jordanië kunnen deze grote toestroom van mensen nog nauwelijks aan waardoor de druk op eigen lokale infrastructuren stijgt. Daarbij leven vele vluchtelingen niet in voorziene kampen waardoor toegang tot basishulp nog wordt bemoeilijkt.

Wat doet Protestantse Solidariteit? 

Protestantse Solidariteit steunt de humanitaire acties in Syrië door haar verbintenis met de internationale organisatie ACT Alliance die samenwerkt met het Middle East Council of Church (MECC)

Samen werken we in Damascus, Darra, Seeda, Aleppo en Homs. MECC biedt hulp door de vluchtelingen te voorzien van kledij (kinderen en volwassenen) en 10 scholen her op te bouwen, inclusief de nodige sanitaire installaties. Andere activiteiten bestaan uit het sensibiliseren van de bevolking rond hygiënemaatregelen en het verlenen van micro-kredieten aan kleine handelszaken.

Dit project is ingebed in een breder programma voor de Syrische vluchtelingen in Jordanië, Syrië en Libanon. De omvang van deze uitzonderlijke crisis is onnoemelijk en een snelle politieke oplossing dringt zich op.act-alliance-300x45