Word vrijwilliger

Zin om wat tijd te besteden aan het Zuiden ?

Protestantse Solidariteit heeft uw talent nodig !

Al vanaf haar ontstaan, kon Protestantse Solidariteit rekenen op enthousiaste vrijwilligers. Het is dankzij hen dat de vele projecten konden worden aangegaan en de organisatie kon groeien.

Verschillende profielen samen voor een gemeenschappelijk doel.

De eenhoudt van lay-outen van onze nieuwsbrief, de ander werkt campagnes uit. Ieder benut zijn eigen talent en geeft ons de tijd die hem past.

Zin om ook vrijwilliger te worden bij Protestantse Solidariteit?

Vrijwilligerswerk is veel meer dan een goede daad. Het is de manier bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen op te doen, talenten te benutten… U kan op verschillende manieren helpen:

  • Door een stand te bemannen tijdens een congres, markt of festival
  • Door u te engageren voor de organisatie van een sensibiliseringscampagne of tijdens één van onze evenementen mee te draaien
  • Door zelf (of samen met je vereniging) een evenement te organiseren in je eigen streek om fondsen te vwerven waarmee onze projecten kunnen worden ondersteund. (wafelverkoop, film afsprelen, karaoke,…)
  • Door je te laten sponsoren voor een sportieve uitdaging ten voordele van Protestantse Solidariteit
  • Door ons te helpen met bureauwerk dat zowel op onze kantoren (boekhouding, artikels schrijven, post in omslagen doen,…), onderweg (transport, tentoonstellingen bemannen,..) als thuis (vertalingen, nalezen van artikels,…) kan worden gedaan.
  • ….

Studenten communicatiewetenschappen en onderwijsgerichte richtingen kunnen steeds een stageplaats aanvragen voor enkele maanden.

Voelt u zich betrokken bij de strijd tegen HIV/AIDS, Afrika of tot ontwikkelingssamenwerking in het algemeen? Protestantse Solidariteit wil zijn Bestuursraad openstellen voor nieuwe leden.

Belangstelling ? Neem zeker contact op.